Crioterapia este o metoda terapeutica moderna utilizata in dermatologie, al carei obiectiv este distructia formatiunilor tumorale cutanate benigne si maligne prin aplicarea de temperaturi foarte joase. Procedura consta in aplicarea unor cantitati mici de azot lichid pe diferite zone ale pielii, producand un veritabil şoc termic si determinand distructia structurilor celulare.

Dispozitivul folosit este sub forma unui flacon presurizat(spray) cu varf de aplicare de diferite forme si dimensiuni in functie de suprafata si profunzimea leziunii. Senzatia resimtita de pacient este aceea de durere usoara sau de arsura, care nu necesita anestezie locala.

Care sunt avantajele acestei metode?

Principalele avantaje constau in rapiditatea metodei ( 10-30 secunde per leziune), invazivitate minima, poate fi utilizata la orice varsta (copii, varstnici), este fara riscuri in sarcina, nu necesita anestezie locala, poate fi folosita in orice zona a corpului (incluziv zona genitala, faciala, oculara), se pot trata mai multe leziuni in cadrul unei sedinte, rezultatele cosmetice sunt foarte bune

Cand este indicata crioterapia?

Crioterapia se poate efectua in afectiuni virale (veruci/negi, moluscum contagiosum, condiloame genitale), formatiuni tumorale benigne( keratoze seboreice, keratoze actinice, angioame, papiloame), carcinoame cutanate superficiale, leziuni precanceroase.

Reprezinta o metoda rapida, usor de aplicat, are rezultate cosmetice exceptionale, cu risc minim de cicatrice.

Medicii clinicii Misan Med pot efectua aceasta procedura terapeutica, recent achizitionandu-se aparatura moderna de crioterapie.

Dr Andreea Csillag

Medic specialist alergologie si dermatovenerologie

Articole asemanatoare

Angina pectorală, expresie a bolii cardiace ischemice

Angina pectorală, expresie a bolii cardiace ischemice

Angina pectorală, expresie a bolii cardiace ischemice – sau atunci când inima nu doare doar metafizic  

Psihologia o solutie pentru provocarile personale si profesionale pe care le traim

Psihologia o solutie pentru provocarile personale si profesionale pe care le traim

LICA-NIYCUI BIANCA Psiholog Specialist – Psihologia Muncii si Organizationala/ PsihologiaTransporturilor

Hipertrofia Benigna de Prostata (HBP)

Hipertrofia Benigna de Prostata (HBP)

Dr. SUVAIALA MARIAN , MEDIC SPECIALIST UROLOGIE  

ALERGIA

ALERGIA

Dr Andreea Csillag Medic specialist alergologie si dermatovenerologie

Fondul European de Dezvoltare Regională, a Guvernului României, a Programului Operaţional Regional 2014-2020 și Instrumentelor Structurale.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României