Recomandări post inserarea implantului dentar

Implanturile dentare se introduc chirurgical în zonele edentate pt. a îndeplini același funcții ca un dinte obișnuit. In general, implanturile sunt inserate sub anestezie și sunt nedureroase.
Grija acordată după amplasarea implantului dentar este foarte importantă, mai ales în privița alimentației. După inserarea implantului dentar nu trebuie sa consumați alimente și nici lichide, cel putin timp câteva ore. Respectați cu strictețe medicația recomandată de medic și aplicați gheață pe acea parte dacă acesta o indică . În primele nopți trebuie sa dormiți cu capul ușor ridicat deoarece este posibil să sângerați în somn. De obicei nu ar trebui sa sângerați mult, însă dacă sângerarea persistă adresați-vă medicului. Este de evitat a se consuma alimente fierbinți sau reci, alimente dure (cartofi pai, cipsuri, salatini, popcorn etc), alune , semințe (acestea se pot lipi pe linia de sutură, declanșînd producerea unor iritații si infecții), în prima zi postoperator lactatele. De evitat sunt și aliminentele si băuturile care conțin acizi (potrocale, grapefruit, etc. ) și bineînțeles este recomandat a nu se fuma in această perioadă. Este recomandat sa consumați lichide, in special apa in toata perioada de vindecare.

Dr. Christian Iliut (stomatologie/implantologie) Nr. Tel. 0748.200.208

Articole asemanatoare

Angina pectorală, expresie a bolii cardiace ischemice

Angina pectorală, expresie a bolii cardiace ischemice

Angina pectorală, expresie a bolii cardiace ischemice – sau atunci când inima nu doare doar metafizic  

Psihologia o solutie pentru provocarile personale si profesionale pe care le traim

Psihologia o solutie pentru provocarile personale si profesionale pe care le traim

LICA-NIYCUI BIANCA Psiholog Specialist – Psihologia Muncii si Organizationala/ PsihologiaTransporturilor

Hipertrofia Benigna de Prostata (HBP)

Hipertrofia Benigna de Prostata (HBP)

Dr. SUVAIALA MARIAN , MEDIC SPECIALIST UROLOGIE  

ALERGIA

ALERGIA

Dr Andreea Csillag Medic specialist alergologie si dermatovenerologie

Fondul European de Dezvoltare Regională, a Guvernului României, a Programului Operaţional Regional 2014-2020 și Instrumentelor Structurale.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României