Ischemia poate fi acuta, prin infundarea arterei cu un tromb (cheag) venit din inima de obicei (fibrilatia atriala cronica), prin formarea de trombi locali, pe fond de placi ateromatoase sau in alte circumstante (starile trombofilice) sau prin injurii arteriale directe insotite de hemoragii cel mai frecvent.
Ischemia cronica este determinata de arteriopatia cronica obliteranta si trombangeita obliteranta.

Principalele interventii vasculare arteriale sunt: revascularizarea prin bypass, trombarterectomia si dezobstructia cu sonda Fogarty.

Chirurgia vasculara venoasa are obiectiv principal tratamentul bolii varicoase.

Interventiile chirurgicale pentru varice sunt :

  • operatia clasica de varice
  • tratamentul endoluminal cu laser sau radiofrecventa al varicelor
  • scleroterapia

Obiectivele interventiei chirurgicale in boala varicoasa sunt : indepartarea surselor de alimentare a varicelor si eliminarea venelor dilatate sau inestetice.

Principala investigatie preoperatorie pentru operatia de varice este ecografia Doppler venoasa, care distinge intre boala varicoasa si venectazii sau vene reticulare si orienteaza chirurgul spre o interventie precisa, cu cicatrici minime si rezultate certe.

PROGRAM CHIRURGIE VASCULARA

DR. HULPUS RADU
medic specialist
LUNI 17,00-19,00

oferte

Frecvent, Clinica Misan Med ofera servicii promotionale la anumite servicii, iar in aceasta perioada, avem active urmatoarele oferte:

Fondul European de Dezvoltare Regională, a Guvernului României, a Programului Operaţional Regional 2014-2020 și Instrumentelor Structurale.
Conţinutul acestui material nu reprezintă în mod obligatoriu poziţia oficială a Uniunii Europene sau a Guvernului României